Boek

Dansen op de golven

Wanneer iemand met de ziekte kanker te maken krijgt in het leven, is dat een angstige ervaring. Toch is het mogelijk hiermee om te gaan. Dit boek is er voor patiënten en naasten die behoefte hebben aan rust. Willen begrijpen wat hen overkomt. En willen weten wat ze kunnen doen om zichzelf en elkaar te ondersteunen.

Wat te doen op een weg die vaker niet dan wel duidelijk is
Het eerste hoofdstuk beschrijft de emotionele rollercoaster waarin iemand terechtkomt na de diagnose. Hoe kun je doorpakken, met hulp van de omgeving. Hoofdstuk twee vertelt over de impact van schrijven als verwerking. Met praktische tips en oefeningen om emoties te reguleren, te reflecteren en stress te verminderen. Hoofdstuk drie gaat over het bepalen van een koers en de kracht van keuzes. Wat daarin verandert. Hoe dat voelt en hoe men overeind blijft door zelf de regie te houden.

Hoofdstuk vier gaat in op hoe je kunt blijven genieten door de focus op de juiste zaken te houden. Het geeft inzichten en oefeningen voor zelfvertrouwen en een krachtige mind set. Hoofdstuk vijf bevat heldere handvatten voor het creëren van een sterk vangnet op drie gebieden: emotioneel, praktisch en sociaal. Voor de patiënt zelf, de partner en het gezin. Hoofdstuk zes behandeld de periode na een medisch traject. Het moment waarop er ruimte ontstaat voor emotioneel herstel. Wat kun je ervaren en doen in dat proces. Hoofdstuk zeven gaat over hoe verder te gaan na een periode met kanker. Het vinden van een nieuwe balans tussen lichaam en geest en een terugkeer naar de werkvloer.

Rust, steun en bemoediging
In dit boek vind je geen drama. Wel informatie, adviezen en ervaringen. Van echte mensen, die weten wat het is om kanker in het leven te hebben. Geschreven vanuit een menselijke kant en het verlangen om te helpen. De beschreven situaties zijn herkenbaar en bieden houvast. Omdat ze geschreven zijn met de intentie iets positiefs uit elke situatie te halen. Ze geven grip en liefde in de vorm van krachtige en praktische handreikingen aan de patiënt zelf, familieleden én naasten.

Via het inkijkexemplaar (rechts) kun je de inhoudsopgave en een aantal pagina’s bekijken.

OMS_dansen_in_zee_rug_24,8mm.indd

Het boek kost € 22,99 (excl. verzendkosten)

Wil je een exemplaar bestellen? Dan wordt het boek 9 juni naar je verstuurd.

Met een pre-order ontvang je:

  • Een gesigneerd exemplaar.
  • De mogelijkheid voor een handgeschreven, persoonlijke boodschap wanneer het boek een cadeau is.
  • Een set van 3 mooie kaarten. Een hartje onder de riem.

Ps. van elk verkocht boek, gaat een bijdrage naar het Helen Dowling Instituut (hdi.nl)

Bestellen

Het boek in pre-order bestellen?

Reserveer een exemplaar via de button hier onder.