Akoestiek

t.b.v. Inergy Analytical Solutions
Utrecht 04/10/2018 inspiriment “Maak impact met Data & Analytics”

Mensen worden zich steeds meer bewust van hun welzijn, gezondheid en de impact die de omgeving hierop heeft. Mensen willen zich prettig voelen. Niet alleen in huis. Ook zeker daar buiten. Alle zintuigen zijn hierbij belangrijk. Op evenementen wordt vaak en veel aandacht besteed aan hoe een ruimte eruit ziet. En aanvoelt qua sfeer. Er wordt van alles uit de kast getrokken qua styling. Mooi natuurlijk, maar..

Wist je dat het minstens net zo belangrijk is hoe een ruimte klinkt?
De akoestische beleving is van grote invloed op spraakverstaanbaarheid, concentratie en vermoeidheid. Dat is goed voor te stellen bij gezelschappen en sprekers in grote of kleine zalen. In een gezond akoestisch klimaat komt de boodschap in zijn geheel én helder over. Ongeacht de plek in de ruimte. Is het makkelijker te focussen op een presentatie of gesprek. Wordt informatie met minder moeite verwerkt en raakt men minder snel afgeleid en vermoeid. Een gastvrije beleving dus.

Ontspanning versus inspanning
Heeft dit punt de aandacht en wil je dit bieden in jouw (evenementen-) locatie? Soms lost de wisselende styling een akoestische uitdaging niet altijd en voldoende op. In dat geval zijn er allerlei mogelijkheden om de akoestiek in de basis aan te pakken. Deze producten zijn vaak ook een lust voor het oog en combineren design en functionaliteit in één.

Denk aan:

  • flexibel te verplaatsen floor-screens
  • akoestische panelen aan wand of plafond
  • plafondeilanden in allerlei vormen en kleuren

Interessant?

Neem contact op
Lees hier meer
Lees hier meer
Lees hier meer
Lees hier meer
Lees hier meer